Dogparade tijdens Dordrecht Pakt Uit

‘The DOGPARADE’ is een unieke en groots opgezette Nederlandse kunstexpositie van beschilderde Bulldog-sculpturen die aandacht vraagt voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

De parade van kunsthonden trekt door heel Nederland en is tijdens Dordrecht Pakt Uit te zien op op de Spuiboulevard vanaf intree DordrechtIVVV tot de Johan de Wittstraat. Bijzonder aan deze expositie is dat hij bestaat uit levensgrote, en groter dan levensgrote, hondenbeelden. Nog uitzonderlijker is dat deze beelden beschilderd zijn door de absolute top van hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

Grote namen zoals: Ted Noten (kunstenaar van het jaar 2012), Clemens Briels (officieel kunstenaar van de Olympische Spelen), Naerebout (beste exportproduct afgelopen jaren), Gerdine Duijsens, Jacques Tange, Richard Smeets, Ger Eikendal Pieter Pander, Toos van Holstein, Guy Olivier en vele anderen verleenden hun medewerking.

Organisator van dit project is de Roermondse Mike Zeelen, moeder van Noa (6) met energiestofwisselingsziekte. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Energy4All die zich inzet voor de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte. Kinderen met deze ziekte hebben slechte prognoses en 70% sterft voordat ze 18 jaar oud zijn. Voor meer informatie zie: www.energy4all.nl

De beelden zullen in het voorjaar van 2015 geveild worden en u kunt zich daarvoor aanmelden via info@thedogparade.com.  Op de website krijgt u een mooi voorproefje van de expo: www.thedogparade.com